Oude Wonden, Nieuwe Grenzen (32-34)

  1. Beste lezers, dit keer een foto van de sportschool in Assen, waar Mary gaat sporten met een groep kersverse moeders om haar platte, strakke buik weer terug te krijgen. Ze vormt er een groepje hardloopvriendinnen, die elkaar proberen te helpen de taartjes in caféserie te laten staan. Ze geeft een aantal vriendinnen seksles, zodat ze beter leren genieten en de relatie met hun mannen kunnen verbeteren. De voeding van Mirko, samen met Chloe levert veel plezier op, ook voor de mannen Luke en Peter. Ze vinden het heerlijk in de luwte van hun gezinnetje, maar missen ook wel de voorafgaande dynamiek.
  2. Ik ben politieksterk gekant tegen de VVD, die met hun dogma van een terugtredende overheid ervoor gezorgd heeft dat alle problemen uit de klauw zijn gelopen en nu met een onoplosbare kluwen zitten, maar wil dit keer toch een lans breken voor Christianne van der Wal en Sophie Hermans die proberen weer wat normaals en menselijks in de politiek te brengen, het sturen in plaats van pappen en nathouden. Tot volgende keer weer, Rob


Hoofdstuk 32 Partner 04/01/17-06/01/17
Liesje 17

Beste Kijkers, ik ben Liesje. Weet je wat er is gebeurd, ik ben smoorverliefd. Vanuit de put in de zevende hemel. Maar daarover later.
Ik ben aan het werk met Klaartje. Eergisteren is ze naar ons toegekomen en hebben we een tijd met elkaar zitten praten om elkaar beter te leren kennen. Ze is echt aardig. Ze is heel zacht, maar tegelijkertijd sterk en zelfstandig. Je merkt bij haar dat ze veel levenservaring heeft, maar ook heel treurige dingen heeft meegemaakt. Daardoor is ze gegroeid en heeft ze toch haar lieflijkheid behouden.
Ze vertelde me hoe ze verliefd was geworden op Ivo, toen die optrad met zijn band. Ze had hem gevraagd of hij haar gitaarles wilde geven en had zich na elk akkoord dat hij haar had geleerd, ook letterlijk iets verder blootgegeven. Maar ze vertelde ook hoe ze steeds verder opfleurde. Daarvóór had ze niet durven te leven. Ze had drie lessen gehad en bij de derde les hadden ze bijna geneukt. Maar toen kwam ze erachter dat hij achter haar rug omging met een del uit hun klas. Ze had het direct uitgemaakt en wilde hem nooit meer zien. Maar later hadden ze elkaar brieven geschreven en excuses aangeboden.
Daarna had ze nog een keer verkering gehad met een zekere Peter. Die was erg aardig maar hij bleek een drugshandelaar te zijn. Op een feestje bij Margriet had een kennis hem ontmaskerd. Daar was ze Ivo ook weer tegengekomen, die verkering had met Sabine. Toen Sabine zwanger werd wilde ze uiteindelijk haar baby houden en had ze knallende ruzie gekregen met Ivo. Ze hadden met elkaar, maar vooral Margriet, haar baby verzorgd. Vanaf die tijd waren Margriet, Sabine en Klaartje beste vriendinnen. Ze deden heel veel samen en vreeën ook regelmatig met elkaar. Maar ze waren niet echt lesbisch, want ze hielden ook van mannen. Later had ze nog een relatie gehad met Jasper. Die was best aardig, maar zat op een andere golflengte als zij. Zij wilde zich verder ontwikkelen.

Ik kon niet achterblijven natuurlijk. Ze wist al dat ik met Luke vree. Maar ik gaf toe dat ik het met Mary ook erg lekker vond. En dat we ook een keer met zijn vieren hadden gevreeën, met Annie erbij. Ik vertelde dat ik op zoek was naar een eigen vriend en dacht dat ik die gevonden had in John. Hoe ik zeker wilde zijn dat hij lief was, maar er toch ingetuind was. Het verhaal van de breuk en kortgeleden de ontvoering kende ze al. Luke en Mary vertrouwen haar volledig.
Daarna zijn we samen mama gaan interviewen. Over hoe ze papa had leren kennen en hoe leuk hij toen geweest was. Hij was heel spontaan en liefdevol. Ze hadden een korte tijd verkering gehad, maar waren vrij snel getrouwd. En ze vertelde ook hoe een sjofel bestaan met keihard werken zonder pleziertjes heel veel van hen gevergd had. Op een gegeven moment was zijn jongste dochter, ik dus, nog het enige sprankelende in zijn bestaan. Toen hij mij aanraakte tussen mijn benen, vond mama het genoeg en vroeg de scheiding aan. Ze zegt nu, achteraf dat ze niet eens zeker is dat hij het opzettelijk gedaan had. Maar ik kon haar vertellen dat het vaker voorgekomen was.
Ze vertelde over de scheiding, het logeren in Assen, de toewijzing van de kinderen aan haar en mijn weglopen. Hoe ze er langzaam bovenop waren gekomen in het nieuwe huisje en haar baan bij de bibliotheek had gevonden.
Ze wist niet zoveel af van Marinus’ jeugd. Zijn ouders hadden een klein boerenbedrijf. Hij was de jongste geweest van een vijftal broers en zussen. Voor hem was er weinig overgebleven toen zijn vader overleed. Hij werd nogal gekleineerd door zijn oudere broers, maar zijn jongste zus ontfermde zich een beetje over hem. Hoever ze daarbij ging, wist ze niet.
De eerste tien jaar van hun huwelijk waren heel arm maar best gelukkig geweest. Bij zijn oudere dochters was hij nooit handtastelijk geweest, hoewel Annie ook toen al verrukkelijk was om te zien.
Toen Klaartje wegging gingen we nog even langs in het ziekenhuis om naar Mary en baby Mirko te kijken. Ze vond de baby prachtig.
Toen ze me weer voor de deur afzette gaf ze me spontaan een zoen op mijn mond. Die vrijdag had ik bij haar afgesproken.

Als ik aankom is het eerste wat ze vraagt of ik erg geschrokken was van haar zoen. Een klein beetje wel, geef ik toe, maar ik vond het niet vervelend. Ik moest er vannacht wel steeds aan terugdenken. Ze zegt dat ze me heel aardig vindt, maar me niet echt wil verleiden. Maar als ik dat fijn zou vinden zou zij het ook fijn vinden om me aan te raken op mijn gevoelige plekjes.
Dat wil ik wel eens uitproberen, zeg ik. Dan belanden we ineens op haar slaapkamer. Ze vraagt of ik haar wil uitkleden. Ze is heel tenger gebouwd, maar heeft best een mooi lichaam, met lieve puntige borstjes, die ik gelijk in mijn mond neem. Ze is wel een stuk ouder, maar dat kan je aan haar lichaam niet goed zien. Dan kleedt ze mij uit en is heel enthousiast over mijn borsten. Dan heb je die van Annie en van Chloe nog niet gezien, zeg ik.
Jij wel dan, vraagt ze?
Ja natuurlijk, de borsten van mijn zus ken ik al jaren en we hebben twee keer met elkaar gevreeën. En Chloe maakte gisteren haar borsten bloot om Mirko te voeden, maar dat vertel ik je een andere keer.
Ze gaat verder en voelt dan in mijn kruis. Dat is heerlijk.
Ik zeg zullen we standje 69 proberen. Begin jij bovenop?
Dus ik ga op bed liggen op mijn rug en Klaartje komt met haar mond tussen mijn benen en ik kan haar klitje likken. We steken een paar vingers in elkaar, maar het duurt niet lang en we komen snel klaar. We zijn allebei geil.
Dat was heel lekker zei ze, maar genoeg voor nou. We moeten aan het werk.
We kleden ons aan en gaan in haar werkkamer zitten. Dan vraagt ze me helemaal uit over mijn vroegste jeugd, mijn relatie met mijn zussen, de gevangenschap en uiteindelijk mijn gevoelens voor Marinus. Ik geef zo eerlijk mogelijk antwoord. Ook dat ik tijdens mijn verblijf bij hem regelmatig droomde dat mijn vader me zou verwennen en misschien wel met zijn pik in me zou komen. Klaartje begrijpt me wel, mijn ontluikende seksualiteit met maar één man in de buurt.
Ik vertel dat ik soms op zijn schoot kroop en hem knuffelde. Even leek hij dat leuk te vinden maar dan schrok hij altijd op en stuurde me naar de kelder.
Voelde je zijn pik stijf worden als je op zijn schoot kroop?
Ja, nu je het zegt. Daar had ik nog niet aan gedacht.
Je vader stuurde je weg omdat hij anders zijn seksuele gevoelens niet meer de baas kon. Hij wilde kost wat kost vermijden dat hij zijn minderjarige dochter zou verkrachten. Volgens de wet staat seks met een minderjarige gelijk aan verkrachting, en dan zou hij strafbaar zijn en jou nooit meer mogen zien als het uit zou komen. Dat kon hij niet verdragen.

Oh, zeg ik, zo heb ik het nooit gezien. Maar dat verklaart waarom hij altijd zo gek deed als ik hem aanraakte.
Je vader was oprecht eerzaam, geloof ik. Maar zijn liefde voor jou ging boven alles. Hij kon zich een leven zonder jou gewoon niet voorstellen. Dan had hij zich van kant gemaakt, denk ik.
Ja, dat zei Mary ook al en Bertie wilde naar hem toe omdat ze bang was dat hij zich wat aan zou doen, nadat ik bevrijd was. Dat hebben ze dus kunnen voorkomen. Denk je dat het ooit weer goed komt tussen mijn vader en mij, vraag ik?
Grotendeels wel waarschijnlijk, als hij inziet dat hij je nooit als partner zal krijgen, maar beseft dat je wel altijd van hem blijft houden, zegt Klaartje en vervolgt: Weet je, ik wil een paar keer met hem praten. De eerste keer doe ik dat alleen, maar de tweede keer wil ik dat je erbij bent. Kun jij proberen hem te vergeven?
Natuurlijk, zeg ik, in mijn hoofd heb ik hem allang vergeven. Maar dat wil ik nog niet naar buiten brengen.
Genoeg voor de ochtend, zegt ze. Anders wordt het een therapeutische sessie en daarvoor kun je beter bij Sabine terecht.

We gaan naar de keuken om een lunch klaar te maken. En dan sta ik ineens stokstijf stil. Maar bij hem zie ik hetzelfde gebeuren. We staan elkaar stom aan te kijken, en hebben even niet in de gaten dat Klaartje tegen ons praat.
Ze stelt ons voor. Dit is mijn zoon Jacob. Dit is Liesje, ze werkt met mij samen aan een boek dat we later gaan verfilmen.
Ik ben heel brutaal en vraag aan Klaartje of ze ons even alleen wil laten. Nou vooruit, zegt ze, ga maar even de kamer in, dan maak ik een lunch.
Jacob ziet er heel knap en nonchalant uit, met zijn blonde haar los en piekerig. Hij draagt een oude spijkerbroek en een loszittend T-shirt, dat zo te zien niet al te schoon is.
Voelde jij hetzelfde als ik, Jacob?
Ik denk het wel, zegt hij. Ik kreeg een schok, een gevoel alsof ik je al jaren ken, je in een vorig leven ben tegengekomen of zoiets.
Ja, zoiets voelde ik ook.
Ben jij die Liesje van die trouwpartij van Mary en Luke, en die al die vlogs op internet zet?
Ja, zeg ik.
Jezus, je bent een sensatie, ik zat in het stadion. Dat ik je nu in levenden lijve ontmoet. Je hebt nooit één les met de camera gehad, hè?
Nee.
Je ben echt een natuurtalent. Ik zit al ruim een jaar op de academie maar jouw niveau zal ik nooit bereiken.
Jacob, luister even naar me. Ik heb heel sterk het gevoel dat wij voor elkaar voorbestemd zijn. Ik denk dat ik je als levenspartner wil. Ik hoop dat jij dat ook voelt?
Ja, na die schok van zonet krijg ik ook dat idee.
Ik wil je iets voorstellen. Laten we drie maanden als vrienden intensief met elkaar omgaan. Ik wil dit keer helemaal zeker zijn van mijn zaak en gewoon vrienden kunnen we gelukkig ons hele leven blijven. Ik ben nogal beschadigd en ik heb een paar rotervaringen achter de rug. Als we het na drie maanden nog goed hebben samen, wil ik proberen of we ook seksueel bij elkaar passen.
Ok, als dat je wens is. Die drie maanden houd ik het wel uit. Het lijkt me heerlijk om met je om te gaan. Daarna kijken we of we vrienden voor het leven of partners worden. Maar mag ik je wel omhelzen en een zoen geven.
Natuurlijk, dat doen vrienden toch ook. Nog één ding: ik ben niet erg kuis, ik wil dat je weet dat ik ondertussen misschien wel seks met anderen zal hebben. Dat gun ik jou ook. Hoe we dat later afspreken weet ik nog niet. Maar daar komen we wel uit als het klikt.
Jezus, jij bent recht voor zijn raap. Ik heb zeker weinig keus. Akkoord, als je me nu een zoen geeft.
Ik sla mijn armen om hem heen en geef hem een vette zoen op zijn mond. Jacob trekt me tegen zich aan en beantwoordt mijn zoen, maar gaat niet met zijn tong naar binnen.

Ik maak me serieus zorgen of ik het drie maanden uithoudt zonder seks met hem, en of ik nog echt van seks met anderen kan genieten in de tussentijd. Maar een relatie voor het leven moet je wel zorgvuldig uittesten.
Klaartje doet de deur open en ziet ons in elkaars armen.
Het is nog niet wat je denkt. We hebben net vriendschap voor het leven gesloten. Na drie maanden gaan we proberen of het ook seksueel iets tussen ons wordt, zeg ik.
Je blijft me verbazen, Liesje. Maar ik vind het een heel goede keuze. Gefeliciteerd met jullie vriendschap. Ze komt naar ons toe en slaat haar armen om ons heen.
Kom ik heb een lunch voor ons klaargemaakt.

Dit was Liesje, vanuit de zevende hemel. Tot de volgende keer.

Hoofdstuk 33 Voorstelling 09/01/17-11/01/17
Luke en Mary 38

Die maandag rijden Luke, Mary en Mirko naar Zwolle. Het is een koude winterdag. Ze dragen de wieg naar binnen en verwelkomen elkaar uitbundig.
'Laten we ons uitkleden,' zegt Mary. 'Ik word erg geil van al dat voeden.'
Dan volgt hun eerste voedingsorgie, waarbij Chloe begint en Mary Mirko overneemt. Bij elkaar zuigen ze de melk uit hun andere borst op. Luke en Peter zorgen ervoor dat de dames klaarkomen tijdens het voeden. Die genieten letterlijk met volle teugen.
Bij de middagvoeding draaien ze de rollen om en begint Mary met de voeding en neemt Chloe hem over.
‘Het is er toch van gekomen,’ verzucht Chloe. ‘Ze doen het best lekker hè, onze mannen.’
‘En Mirko werkt al aardig mee,’ zegt Mary.
‘Jullie zijn een stel smeerlappen om een baby te betrekken bij jullie seksspelletjes,’ zegt Peter half gekscherend.
‘Maar jullie deden wel lekker mee,’ kaatst Chloe terug.
‘Toch zit ik er een beetje mee,’ mengt ook Luke zich in de discussie. ‘Ik vind het fijn om samen met Chloe en Peter te vrijen, maar wij kiezen daar bewust voor. Mirko weet van niets en wordt er toch bij betrokken. Ik vind dat we hier niet mee door moeten gaan. Laten we de voeding de voeding laten en ik wil best helpen om het teveel aan melk op te zuigen. Maar laten we de seks erbuiten houden. Daar kiezen we een ander tijdstip voor.’
‘Dat vind ik een goed voorstel, Luke. Ik sluit me daarbij aan,’ zegt Peter.
‘Maar ik word zo geil van het voeden,’ zegt Mary.
‘Dan moet je je lust maar even inhouden tot de voeding voorbij is,’ antwoordt Luke.
‘Dat kan wel, maar dan willen we niet te lang wachten daarna,’ zegt Chloe.
‘Dat moeten we met zijn vieren kunnen regelen, lijkt me,’ vult Peter aan. Als er iemand niet bij is moet de rest het maar overnemen.’
‘Ik vind dat we een constructieve afspraak gemaakt hebben. Is iedereen het daar mee eens?’ vraagt Luke.
‘Nou vooruit,’ mokt Mary nog wat na.
Luke en Mary nodigen hun vrienden uit om dinsdagavond bij hen met een grote groep naar de documentaire te komen kijken.
‘Voor het eten wordt gezorgd,’ zegt Mary, ‘al weet ik nog niet goed hoe.’
Dan nemen ze afscheid.

Die middag nodigen ze de familie en hun vrienden en vriendinnen uit om de uitzending bij hen te bekijken. Iedereen is enthousiast. Bertie en Geertje bieden spontaan aan voor de maaltijd te zorgen. Iedereen neemt wat extra klapstoeltjes mee, zodat ze allemaal kunnen zitten. Annie probeert een groot scherm te regelen zodat ze allemaal de uitzending goed kunnen zien.
Dinsdagavond komen geleidelijk de bezoekers binnen, te beginnen met Bertie en Geertje. Ze hebben alle ingrediënten bij zich en beginnen direct aan maaltijd. De avond biedt drie verrassingen, die alle drie positief uitpakken.
Margriet, Sabine en Klaartje hebben Jacob meegenomen en zijn Liesje gaan ophalen.
‘Lieve mensen,’ begint Liesje. ‘Ik wil jullie voorstellen aan Jacob. We hebben gezworen vrienden voor het leven te blijven, en over drie maanden bekijken we of we ook minnaars worden. Jacob is Klaartje’s zoon. Het was liefde op het eerste gezicht, maar we willen geen risico lopen.’
Geertje neemt snel Liesje in haar armen en wendt zich dan tot Jacob: ‘Mag ik jou ook een knuffel geven?’
‘Dat zou ik heel fijn vinden, als dat betekent dat u me accepteert als Liesjes vriend.’
‘Natuurlijk jong, je lijkt me heel aardig. Ik vind dat jullie een heel verstandig besluit hebben genomen, als jullie een relatie voor het leven willen. Dat is heel lang en dan kan je maar beter zeker zijn van elkaar.’
Bertie zegt: ‘Geweldig nieuws, zusje,’ en omhelst hen hartelijk.
Luke drukt Liesje tegen zijn borst en kust haar teder: ‘Wat heerlijk voor je, jullie lijken voor elkaar gemaakt.’
Mary omhelst Jacob: ‘Wat geweldig, ik gun het jullie zo. Wees je heel zuinig op Liesje, ze is een diamantje.’
‘Dat besef ik heel goed. Ik vond jullie trouwens fantastisch bij de trouwpartij.’
‘Was je erbij dan?’
‘Ja, in het stadion dan. Ik volg Liesje ook al een tijd op het Internet. Ze is heel apart en volkomen recht door zee. Ik hou heel veel van haar en ik hoop dat het wat wordt tussen ons, maar als vriend wil ik haar nooit meer kwijt.’
‘Je bent bijna net zo openhartig als zij. Ik hoop het ook voor jullie. Liesje verdient heel veel geluk.’
Ze stellen de vriendinnen en Jacob voor aan hun ouders en vertellen wat ze voor hen betekenen.
Isabel neemt Liesje even apart: ‘Ik ben zo blij voor je met je nieuwe vriend. We hebben gehoord wat er gebeurd is met John. Ik heb heel veel bewondering voor je. Dank je nogmaals voor alles wat je voor ons gedaan hebt. Als ik ooit iets terug kan doen, zeg het me dan.’
‘Dank je wel, ik heb het heel graag gedaan. En ik zal je aanbod heel goed onthouden.’
Ook Catherine komt erbij en neemt haar in haar armen: ‘Het spijt me zo, wat er gebeurd is, meisje. En dat door mijn eigen zoon. Ik schaam me diep. Maar ik twijfel er niet aan dat je met Jacob heel gelukkig zal worden. Ik zie het aan de manier waarop jullie naar elkaar kijken.’

Dan komen Peter en Chloe binnen. Peter heeft Klaartje jarenlang niet gezien, maar herkent haar meteen en voelt vooral schrik en schaamte. Hij zegt tegen Chloe dat hij een oude vriendin herkent en even met haar praten moet.
Ook Klaartje herkent Peter onmiddellijk en weet niet goed hoe ze moet reageren. Maar Peter stapt al op haar toe.
‘Klaartje, dat is lang geleden. Ik wil je graag mijn verontschuldigingen aanbieden. Ik hield echt van je, maar ik was heel verkeerd bezig toen. Die vriend had volkomen gelijk dat hij me eruit gooide. Ik had eerlijk tegen je moeten zijn maar dat durfde ik nog niet toen. Ik hoop echt dat je gelukkig bent geworden. Ik wil je graag voorstellen aan mijn vrouw, maar ik kan me voorstellen dat je daar geen zin in hebt. Vergeef me alsjeblieft.’
‘Jezus, dat is een hele redevoering, Peter. Ja ik ben gelukkig, ja ik vergeef je als jij mij ook vergeeft, en ja ik wil heel graag met je vrouw kennismaken.’
‘Dit is Chloe, ik heb haar in Kenia leren kennen en we waren direct verliefd op elkaar. We zijn daar getrouwd en we hebben een dochter Rosie.’
‘Chloe, dit is Klaartje. We hebben vroeger heel kort wat gehad samen. Ze was het enige meisje waar ik ooit echt iets voor gevoeld heb, voor ik jou leerde kennen. Ze is heel speciaal.’
‘Je bent een heel ander type dan ik, maar ik kan begrijpen wat Peter in je zag toen. Ik ben voor mezelf blij dat het misgegaan is tussen jullie, maar ik ben ook blij je te leren kennen. Wij zijn vrienden van Luke en Mary. Misschien kunnen wij ook vrienden worden.’
‘Dank je wel, ik vind je heel mooi en volgens mij ben je ook heel aardig. Zullen we het een kans geven? Ik wil jullie voorstellen aan mijn zoon, Jacob.’
‘Jacob, dit zijn Peter en Chloe. Peter en ik zijn vroeger vrienden geweest.’
Annie komt binnen uit haar werk en wordt direct door Liesje geclaimd.
‘Zus, ik heb een nieuwe vriend meegenomen. Hij heet Jacob en is de zoon van Klaartje. Het was liefde op het eerste gezicht. We stonden elkaar een minuut lang aan te gapen. We hebben beloofd vrienden voor het leven te blijven en we gaan pas na drie maanden kijken of we ook minnaars worden.’
‘Dat is heerlijk voor je, Liesje, maar moet ik echt geloven dat je het drie maanden uithoudt zonder seks?’
‘Dat hoeft ook niet. In die drie maanden mogen we vrijen met wie we willen.’
‘Het klinkt wat vreemd, maar misschien is het ook wel goed zo. Als het niet helemaal goed gaat verlies je elkaar in ieder geval niet helemaal en kunnen jullie gewoon goede vrienden blijven. Dat geeft toch een soort bescherming. Nou, laat zien dat wonder op wielen.’
Ze vinden Jacob bij Peter en Chloe. ‘Jacob dit is mijn zus, Annie. Ze werkt bij de televisie.’
Ze geeft Jacob een knuffel. ‘Ik ben heel blij voor jullie. Goed je te leren kennen, Jacob. En je bent knettergek als je haar ooit laat gaan.’
‘Dat ga ik ook niet doen, Annie. Het genoegen is wederzijds.’

Bertie en Geertje komen met het eten binnen en worden geholpen door Ben en Catherine. Ze krijgen allemaal een bord uitgereikt met een heerlijke stamppot.
‘Als het teveel is laat je het maar staan, als het te weinig is kan je meer halen in de keuken. Als jullie klaar zijn staat er een bak met ijsjes en andere toetjes op het aanrecht. Willen jullie alsjeblieft de borden en het bestek zelf naar de keuken brengen?’
Direct na het eten begint de documentaire. Sommigen grinniken als Liesje met haar vlog begint. Er doorheen zijn beelden gemixt van de treinreis en als Liesje vertelt dat de auto niet lager wordt komt er een vliegtuig laag over. Dan komen er wat beelden van de drukte op Schiphol en start het interview met Ralph, dat even onderbroken wordt door een shot van hen in het vliegtuig, waarna een deel van het interview met Isabel volgt. Dan komen een paar beelden van de Luchthaven in Atlanta. Daarna de rest van de interviews met beelden van het hotel. Dan wordt integraal het gesprek van Mary met haar moeder uitgezonden. ‘Wat een bitch ben jij,’ mompelt er een in het donker. ‘Ze wist precies wat er nodig was,’ reageert Isabel zachtjes.
Dan volgen er wat opnamen van de natuur bij het stuwmeer en integraal de omhelzing met Ralph. De volgende beelden laten het speciale plekje aan de rivier zien en hen allemaal in het water, het pesten van de oudjes en de picknick. Dan volgt Liesje’s tweede vlog en daarna wat natuurbeelden op het plekje van Ralph en Isabel. Vervolgens beelden van de grot met binnen Liesje en John.
Catherine begint te snikken, maar Liesje zelf vangt haar op. ‘Dit was nog best fijn, Catherine,’ fluistert ze.
Dan volgt het interview met Ralph en Isabel samen met haar spontane omhelzing van Luke.
De documentaire eindigt met de laatste vlog van Liesje met wat beelden van de aankomst op Schiphol en wat opnamen van hun huis ertussen.
Luke zet het geluid uit. Daarna valt er een diepe stilte. Iedereen is erg onder de indruk. ‘God wat was dat mooi,’ zegt Ralph en Jacob begint spontaan te applaudisseren, waarna iedereen meedoet.
Peter opent een paar flessen champagne en Klaartje zegt tegen Liesje: ‘Wat een eer om met je samen te mogen werken.’

De volgende dag belt Dieuwke.
‘Jongens, het was een doorslaand succes. Er hebben 1,5 miljoen mensen gekeken, maar het waarderingscijfer was een 9,5. Dat is ongeveer de hoogst gemeten waarde ooit. Ik denk dat we er nog een herhaling tegenaan moeten gooien. Dit gaat de ronde doen en dan wil iedereen die hem gemist heeft alsnog kijken. Verder loopt het storm met nieuwe aanmeldingen voor de supportersclub. 

Hoofdstuk 34 Sporten 13/01/17 -08/02/17
Luke en Mary 39

Eind van de week komt de verloskundige nog even langs om hen geluk te wensen en alles nog te controleren.
‘Gaat alles goed, Mary?’ vraagt ze belangstellend.
‘Ja hoor, ik voel me prima en met Mirko lijkt alles goed te zijn. Hij is niet geel en drinkt goed.’
‘Heb je voldoende melk om hem te voeden?’
‘Ja hoor, we hebben melk in overvloed, soms moeten de mannen meehelpen om het overtollige weg te zuigen,’ laat Mary zich ontglippen.
‘Ik snap je niet, de mannen?’
‘Dat kan ik me voorstellen. Je hebt ons goed geholpen, mag ik je in vertrouwen nemen en wil je dit alsjeblieft niet verder vertellen?’
‘Natuurlijk, dat valt onder de medische ethiek.’
‘Ik heb een vriendin uit Kenia, waar ik een speciale band mee heb. Ze is de dochter van een sjamaan. Ze heeft bij haar zelf thuis al mijn weeën meegevoeld en nadat ik was bevallen kwam de stuwing in haar borsten. We hebben afgesproken Mirko samen te voeden. Maar zij heeft ook veel melk en samen houden we heel wat over. Dan doen we een beroep op onze mannen om wat weg te zuigen. Ze vinden het nog lekker ook, zeggen ze.’
‘Dat is een vreemd verhaal. Ik heb dat nog nooit meegemaakt. Ook in de literatuur heb nooit gelezen over een plaatsvervangende bevalling. Kunnen jullie goed met elkaar opschieten en leidt het nooit tot spanningen?’
‘Nee, wij houden van elkaar en de mannen kunnen goed met elkaar overweg.’
‘Jullie boffen ontzettend dat er geen problemen zijn, maar laat de ontwikkeling regelmatig controleren bij de zuigelingenzorg. Kan ik nog iets voor je doen?’
‘Ik schaam me er een beetje voor, maar ik ben zo bang dat ik een slappe buik houd en striemen op mijn buik krijg. Ik wil graag aantrekkelijk blijven voor Luke.’
‘Daar hoef je je niet voor te schamen, hoor. Veel vrouwen hebben die angst maar willen er liever niet over praten. Je kan daar zelf veel aan doen. Hier in de stad zit een club die trainingen verzorgt voor vrouwen die pas bevallen zijn. Die komen geloof ik twee keer per week bijeen. Dat is best intensief, maar als je een slank figuur wilt houden moet je er echt tijd voor vrijmaken. Gaat dat lukken, denk je?’
‘Ik denk dat Luke wel op Mirko wil passen. Hij moet er maar wat voor over hebben om een slanke vrouw te hebben.’
Ze geeft Mary het adres en een paar zoenen.
Diezelfde dag meldt Mary zich aan. Ze houdt niet zo van de fitnesscultuur, maar is blij om met lotgenoten te kunnen sporten. De dinsdag erop kan ze al terecht.

Het blijkt een groep van twaalf vrouwen. De meesten iets ouder, maar ook een paar van haar leeftijd. De training blijkt inderdaad vrij intensief, vooral gericht op de buikspieren, maar ook op het lichaam als geheel. Na afloop blijven een aantal vrouwen nog wat hangen in het cafetaria ernaast. Daar proberen ze elkaar scherp te houden om geen taartjes te eten.
Mary voelde zich niet slecht na de bevalling, maar na een paar trainingen merkt ze toch dat haar conditie beter wordt en ze zich fitter voelt. Met drie meiden klikt het en ze spreken af op vrijdag met elkaar te gaan hardlopen. Ze heten Marian, Ellie en Tineke. Na het hardlopen blijven ze even bij één van hen thuis hangen om op adem te komen.

‘Ja, voor je twintigste gaat het vaak nog vanzelf om in conditie te blijven, maar na je twintigste moet je er echt wat voor doen,’ verzucht Marian, als ze bij haar op bezoek zijn. Ze is een vrij knappe vrouw met enige aanleg om aan te komen.
‘Dat geldt voor mij ook al en ik ben pas achttien. Ik was echt bang dat ik een slappe buik zou houden na de bevalling en striae zou krijgen, maar vooral dat Luke me dan niet meer aantrekkelijk zou vinden en niet meer met me zou willen vrijen.’
‘Zo, jij was er vroeg bij,’ merkt Ellie op.
‘Ja, het was een ongelukje. Ik dacht dat het de eerste keer niet zo’n vaart zou lopen. Ik hield echt van Luke en ik wilde dat hij me zou ontmaagden.’
‘Is dat echt zo belangrijk voor je? Voor de meesten van ons is seks slechts bijzaak om een man aan ons te binden,’ zegt Tineke.
‘Maar voor jou is seks een manier om je liefde te uiten, hè. Ik heb je toen bij DWDD gezien. Ik vond je echt goed en je had een hele mooie buik.’
‘Dank je, El. Ja, ik kan echt genieten van seks, maar het is vooral heerlijk om iemand anders te laten genieten. Daar gaat het om bij het uiten van liefde.’
‘Ik vind seks eigenlijk helemaal niet zo bijzonder. Eigenlijk vooral een hoop rompslomp met zo’n zwaar lijf bovenop je,’ reageert Tineke.
‘Waarschijnlijk heb je je man nooit geleerd hoe hij je kan laten genieten,’ springt Ellie erin.
Tineke lijkt wat gepikeerd, maar Mary komt ertussen.
‘Laten we elkaar niet aanvallen op zo’n punt. Dit ligt heel persoonlijk en ik wil graag vrienden blijven met jullie drie. De meeste vrouwen hebben wel het ingebouwde vermogen om te genieten van hun eigen lichaam, maar het ligt niet bij iedereen hetzelfde. Vaak spelen taboes een rol. Maar het is wel zo dat je moet leren om van je lichaam te genieten. Het geloof koppelt seks vooral aan voortplanting en keurt zelfbevrediging meestal af. Daar komt bij dat veel mannen ook nooit geleerd hebben om hun partner te laten genieten. Die mannen weten niet beter dan dat ze met hun lid in je moeten komen en dan flink doorstoten. Maar veel vrouwen genieten daar niet echt van. Die krijgen alleen een orgasme als ze gestreeld worden over hun clitoris.’
‘Genoeg hierover,’ zegt Marian. ’Laten we het over iets gezelligs hebben. Voeden jullie je baby ook zelf? Ik vind het wel erg fijn als Timmie aan mijn borst zuigt.’
‘Ik vind het ook fijn om kleine Herman te voeden, maar ik ben bang dat ik niet genoeg voeding heb voor hem. Dus vaak moet ik ook nog een flesje maken.’
‘Ik heb gelukkig genoeg melk en het is heerlijk als Kareltje aan mijn borst lurkt. Maar dan wil mijn man Bart soms aan mijn andere tiet en dan heb ik straks niet genoeg meer voor de kleine.’
‘Gelukkig heb ik ook genoeg melk. Soms blijft er nog wat voor Luke over. Dat vinden we allebei ook lekker.’
Het gesprek gaat even verder, waarna ze naar huis gaan om te douchen.

Na de volgende training blijft Tineke even hangen en schiet Mary aan: ‘Ik heb eens nagedacht over wat je vorige keer zei. Denk je echt dat alle vrouwen zouden kunnen genieten van seks?’
‘Van allemaal weet ik het niet, maar ik denk dat de meeste vrouwen wel kunnen genieten van hun lichaam.’
‘Hoe weet je dat allemaal? Ik heb nog nooit een orgasme gehad. Niemand heeft me dat ooit geleerd.’
‘In Amerika had ik een nichtje dat een jaartje ouder was. Toen ze een keer bij me bleef logeren heeft ze voorgedaan hoe ik mezelf kon klaarmaken. Toen hebben we het een keer bij elkaar gedaan en dat was best lekker.’
‘Dat heet toch lesbisch? Vond je het niet vreselijk dat een vrouw aan je zat?’
‘Dat heeft er niets mee te maken, Tineke. Bijna niemand is honderd procent hetero of homo. Het is gewoon fijn om gestreeld te worden. Het maakt niet zoveel uit of dat een man of een vrouw is. De meeste mensen hebben overigens wel een voorkeur. Ik hou wat meer van mannen.’
‘Je draait er niet omheen, hè. Dat moet ik even verwerken hoor.’

Die vrijdag komen de vrouwen bij Mary uitblazen en maken even kennis met Luke. Ze praten over van alles zoals de braderie, die de kerk over een maand organiseert en waar ze nog spullen voor zoeken. Ook spreken ze af de volgende keer iets langer te lopen. Er moet wel voortuitgang optreden.
Tineke blijft even hangen tot de anderen weg zijn.
‘Ik heb alweer nagedacht. Dat wordt straks nog overwerk voor mijn geplaagde hersens. Niet schrikken hoor, maar zou je mij alsjeblieft een keer willen laten zien hoe dat werkt, zoals je nichtje toen bij jou heeft gedaan?’
‘Prima, ben je nu in de stemming? Dan gaan we even naar boven.’
Als ze boven zijn zegt Mary: ‘Laten we één ding afspreken. Ik wil gewoon vrienden blijven met je en ik zit niet te wachten op een seksuele relatie. Akkoord?’
‘Ik wil ook graag vrienden blijven en geen relatie. Ik wil mijn man graag alles geven wat ik in me heb en ik wil later geen zuurpruim worden omdat ik de leuke dingen gemist heb.’
‘Dat lijkt me een goede houding. Zal ik je helpen uitkleden.’
Ze helpt Tineke uit haar kleren en kleedt zich dan zelf uit. ‘Ga maar op je rug liggen. Dan kom ik je likken.’
Ze zuigt eerst even aan Tineke’s tepels en voelt de melk komen. Dan gaat ze met haar mond naar beneden over haar buik en likt dan haar clitoris. Ze steekt voorzichtig een vinger in Tineke’s vagina.
‘Voel je al wat?’ vraagt ze.
‘Nog niet iets speciaals, maar het voelt wel prettig.’
‘Ok, ik ga langzaam door. Ontspan je maar. Haast je niet, hoe langer het duurt hoe lekkerder het wordt.’
Ze beweegt langzaam in haar en als ze voelt dat Tineke nat wordt duwt ze een tweede vinger naar binnen en even later een derde. Geleidelijk beweegt ze iets sneller. Dan hoort ze Tineke zachtjes kreunen.
‘Ik begin nu iets te voelen,’ zegt ze. ‘Ga nog even door zo!’
Het gekreun wordt iets luider, wat voor Mary het signaal is om sneller te bewegen. Daarna volgt een harde zucht en komt Tineke klaar.
‘Jeetje, dat was lekker. Ik heb nooit geweten dat ik zo kon genieten. Zal ik jou nu klaarmaken?’
‘Nee, dat hoeft niet hoor. Belangrijk is nu dat je je man zover krijgt jou te laten genieten. Maar dat gaat niet vanzelf. Je zult hem moeten verleiden door eerst hem te laten genieten. Durf je zijn lid in je mond te nemen? Je trekt zijn voorhuid over zijn eikel en likt het puntje. Dan zuig je langzaam en pakt de staaf met je handen. Dan heel langzaam bewegen. Je moet heel goed luisteren naar zijn ademhaling. Als die wat gaat hijgen kan je iets sneller bewegen en harder zuigen. Maar je moet vooral geduld hebben. De kwelling leidt uiteindelijk tot een climax. Hoe langer het duurt, hoe heftiger die vaak is.
Probeer zijn zaad op te vangen in je mond. Het smaakt eerst niet lekker maar het went wel. Daarna vraag je hem jou te verwennen. Nadat hij zo genoten heeft kan hij jou niet weigeren. Je moet hem leren hoe hij zijn tong en zijn handen kan gebruiken, desnoods help je hem een beetje tot jij klaarkomt. Als hij dan weer stijf is, laat je hem nog even lekker neuken.’
‘Ik hoop zo dat het gaat werken.’
‘De keer daarop laat je hem zien hoe jullie elkaar tegelijkertijd kunnen verwennen. Dan kan jij het best bovenop liggen, met je mond om zijn lid en je kruis boven zijn mond. Dan kan hij je likken en heeft hij zijn handen vrij om te wriemelen en zijn vingers in je te steken. Kom even op me liggen.’
Tineke zet zich in positie en likt even aan Mary’s vagina terwijl Mary over Tineke’s clitoris likt en twee vingers in haar steekt.
‘Ok, zo moet het maar even.’
Ze kleden zichzelf weer aan en gaan naar beneden.
‘Laat je me volgende keer horen of het gewerkt heeft? Als je man vraagt waar je het vandaan hebt, zeg je maar dat je het aan de dokter hebt gevraagd. Maar niet dat hij het heeft voorgedaan!’
Als ze weggaat geeft Tineke haar drie zoenen en zegt:
‘Dank je wel, je weet niet hoe belangrijk dit voor me is.’
‘Dat weet ik maar al te goed, meid. Maar geen dank, daar zijn vriendinnen voor.’

Na de dinsdagtraining neemt Tineke Mary even apart: ‘Het is gelukt, we hebben al drie nachten heerlijke seks gehad. Bij elkaar ben ik wel vijf keer klaargekomen. Je bent een geweldige seksdokter.’
‘Ik voel toch geen behoefte om een praktijk te openen,’ antwoordt Mary gekscherend. ‘Houd het alsjeblieft voor jezelf.’
‘Ok, dat kan ik me voorstellen. Daarom ben ik zo blij dat je het voor mij wel gedaan hebt.’
De volgende dag wordt er bij Luke en Mary een prachtig boeket bloemen bezorgd, die natuurlijk door Luke aangepakt wordt.
‘Het is voor jou. Wat lief van Tineke,’ zegt hij. ‘Waaraan hebben we de eer te danken?’
‘Ik heb haar wat seksles gegeven en dat heeft geweldig uitgepakt.’
‘Je blijft er ook altijd naar streven om iedereen gelukkig te maken.’
‘Ik ben echt blij dat ik haar heb kunnen helpen, maar ik heb er gelijk bij gezegd dat ik alleen vriendschap wil en absoluut geen spreekuur houd.’
‘Ik ben trots op je, Mary.’

Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Oude Wonden, Nieuwe Grenzen (32-34)

Ontwikkelingen en Huwelijken (13 deel 3, 14)

Ontwikkelingen en Huwelijken (13 deel 2)

Ontwikkelingen en Huwelijken (12, 13 deel een)

Ontwikkelingen en Huwelijken (11)

Ontwikkelingen en Huwelijken (10)