Oude Wonden, Nieuwe Grenzen (introductie)

  1. Beste Lezers, binnenkort verschijnt een nieuwe serie in de auteursblog. Het wordt boek twee van de Decalogie Tegenwoordig Testament. Boek één, DE Derde Zuster, is eerder bij Boekscout uitgegeven en is nog steeds te koop hier, bij Bol.com of te bestellen via de boekwinkel. Dat boek kan ik iedereen aanraden. Het is naar mijn bescheiden mening een verrijking voor de Nederlandse literatuur. Het is vernieuwend, niet zozeer kwa vorm, zoals bij Jonathan Safraan Foer, waar de tekst som kriskras over de pagina gedrukt is. Ook niet kwa stijl: er zijn ongetwijfeld auteurs die veel poëtischer schrijven en door omgevingsbeschrijvingen meer sfeer oproepen. Het is vooral een nieuw genre. Ik noem het graag Sprookjes voor Volwassenen. Verhalen lopen alle kanten op, en de meest extreme gebeurtenissen worden als de gewoonste zaak van de wereld gepresenteerd. De verhalen lopen ook altijd goed af. Niet zozeer om de lezers een plezier te doen. Meer omdat ik het zelf niet over mijn hart kan verkrijgen de schoonheid om zeep te helpen. Ik probeer ook langere delen tegelijk te publiceren. Anders ben ik over tien jaar nog bezig, met tien boeken.
  2. Maar dit keer beperk ik me nog tot een samenvatting van het eerste boek en een korte omschrijving van dit boek. Elke uitgave bevat weer een relevante foto.
  1. Maar ik wil jullie ook graag nog wijzen op de laatste hoofdstukken van het feuilleton Convergerende Werkelijkheden. Het einde is best opmerkelijk. Hei is wat moeilijker te vinden op de pagina's van Boekscout..

Tot volgende keer, Rob Feuth

  1. De Derde Zuster, Het verhaal:
De serie Tegenwoordig Testament is een soort Bijbelverhaal anno 2016.
De wonderen worden in dit verhaal gepleegd door een jonge vrouw, die gespecialiseerd is in bevrijdingen, fysieke maar ook van trauma’s die mensen hinderen bij het delen van liefde. In deel één van de serie wordt Liesje, de jongste van drie zussen, vanaf haar elfde jaar gevangen gehouden door haar vader Marinus. Tijdens de opnames voor Boer Zoekt Vrouw wordt ze bevrijd door haar zus Annie en haar nieuwe vriendin Mary, die zwanger uit Amerika is gevlucht om te beginnen met haar levenstaak de liefde terug te brengen onder de mensen. Ze staat een eerlijke verdeling van liefde en seks voor. Mary’s missie begint als haar geliefde Luke haar achterna komt en haar terugvindt bij Liesje’s moeder Geertje.
Bij de bevrijding wordt Annie verliefd op Mary en sluit zich aan bij haar missie.
Annie is tijdens haar Tv-werk in Geneve slachtoffer geworden van een groepsverkrachting. Met haar regelt Mary een optreden bij DWDD, die tevens haar doop in de rivier de Hunze uitzendt. Pastor Ralph uit Amerika verricht de doop samen met twaalf vooruitstrevende geestelijken uit diverse religies. De doop wordt gevolgd door een exclusief tv-interview met Ivo Nouwens. In het bootje confronteert Mary hem met de verkrachting, waarna hij achterover slaat en in de rivier belandt. Door de consternatie die erop volgt krijgt Annie alsnog enige genoegdoening. Ralph bekent de vroegere geliefde van Mary’s moeder Isabel te zijn en biedt aan een groot huis voor zichzelf en de hele familie te kopen in Assen.


Oude Wonden, Nieuwe Grenzen
Na haar doop vertrekt Mary naar Amerika om uit te zoeken wie haar echte vader is. Ze herenigt daar haar moeder Isabel met haar eerste liefde Ralph.
Liesje begint te vloggen en krijgt veel volgers. Samen met Luke en Mary maakt ze een documentaire over de hereniging in opdracht van BNNVARA, die uitstekende kijkcijfers krijgt en zelfs een IDFA-award wint.
Bij terugkomst uit Amerika vinden ze hun nieuwe huis volledig ingericht.
Mary, Luke en Annie krijgen contact met de dames Margriet, Sabine en Klaartje die, elk om een eigen reden, gebroken hebben met Ivo Nouwens. Ze bieden Annie aan te helpen om hem te vervolgen en de website voor Mary’s supporters te onderhouden.
In Amerika vindt Liesje in John een eigen vriend, die met haar meekomt. Het draait uit op een drama waaraan ze ontsnapt met behulp van een koekenpan.
Om haar zinnen te verzetten begint ze samen met Klaartje aan een project over haar vader Marinus, dat uitmondt in een boek en een nieuwe docu. Ze leert Marinus’ obsessieve liefde te begrijpen en hem te vergeven.
In Klaartje’s zoon Jacob vindt ze haar echte liefde. Na twee minuten weten ze dat ze voor elkaar zijn voorbestemd. Ze beloven elkaar vriendschap voor het leven en spreken af na drie maanden te kijken of ze ook minnaars kunnen zijn. Samen sleutelen ze aan een oude Rover 100 P4.
Chloe - afkomstig uit Kenia, met een sjamaan als vader - voelt een spirituele band met Mary. Ze is getrouwd met Peter, een voormalige drugsdealer en vroegere geliefde van Klaartje. Luke en Mary vergeten bijna te trouwen, maar als Mary’s doopfeest in het water valt, biedt het stel aan hun trouwfeest te organiseren. Dat vindt uiteindelijk plaats in museumdorp Orvelte, in beeld gebracht door Liesje ten overstaan van een vol stadion.
Bij Mary’s bevalling voelt Chloe de weeën mee, waarna haar borsten beginnen te vloeien als Mirko geboren wordt. Mary en Chloe besluiten de baby samen te voeden, waarbij er melk overblijft voor de mannen.
Mary sluit zich aan bij een fitnessgroep voor nieuwe moeders. Bij een aantal vriendinnen weet ze seksuele blokkades te slechten, waardoor de relaties met hun mannen sterk verbetert.
In samenspraak besluiten Luke en Mary hun werkgebied uit te breiden naar Duitsland, waarbij ze gebruik maken van Liesje’s Duitse collega-vlogster Helene, die verliefd op Liesje wordt en op advies van Mary haar vriend Dieter ten huwelijk vraagt.
Luke belooft voor Mary te zorgen als die verder wil met haar studie Psychologie. Hij gaat samenwerken met Peter om in Kenia een bedrijf op te zetten in Aloë-producten en krijgt de opdracht een documentaire te maken ter promotie van het bedrijf.
Mary maakt op de universiteit kennis met docente religieuze psychologie Brenda en student Joris, wiens zus Merel een hoofdrol gaat spelen in boek drie:
Wasberen op de Weg

Twitter Facebook LinkedIn VolgenOude Wonden, Nieuwe Grenzen (10,11,12)

Oude Wonden, Nieuwe Grenzen (7,8,9)

Oude Wonden, Nieuwe Grenzen (4,5, 6)

Oude Wonden, Nieuwe Grenzen (2 + 3)

Oude Wonden, Nieuwe Grenzen (1)